BAHAN-BAHAN
1 KILO DAGING
1 INCI LENGKUAS
1 INCI HALIA
3 SUDU BESAR LADA HITAM
1 1/2 SUDU SOS TIRAM
2 ULAS BAWANG MERAH
3 ULAS BAWANG PUTIH
3 SUDU BESAR GULA
1 SUDU TEH GARAM
AIR PERAHAN LEMON
CARA-CARA
1. KISAR SEMUA BAHAN KECUALI DAGING.
2. KEMUDIAN PERAPKAN DAGING DENGAN BAHAN KISAR SELAMA 1 JAM.
SEBELUM ITU MASUKKAN AIR PERAHAN LEMON.
3. SETERUSNYA BAKAR. SETELAH MASAK HIRIS NIPIS SUPAYA MUDAH DIMAKAN.
1 KILO DAGING
1 INCI LENGKUAS
1 INCI HALIA
3 SUDU BESAR LADA HITAM
1 1/2 SUDU SOS TIRAM
2 ULAS BAWANG MERAH
3 ULAS BAWANG PUTIH
3 SUDU BESAR GULA
1 SUDU TEH GARAM
AIR PERAHAN LEMON
CARA-CARA
1. KISAR SEMUA BAHAN KECUALI DAGING.
2. KEMUDIAN PERAPKAN DAGING DENGAN BAHAN KISAR SELAMA 1 JAM.
SEBELUM ITU MASUKKAN AIR PERAHAN LEMON.
3. SETERUSNYA BAKAR. SETELAH MASAK HIRIS NIPIS SUPAYA MUDAH DIMAKAN.
SEPERTI BIASA BAKAR SECARA TRADISIONAL DAN MANUAL..BARU MENCABAR |
TADAA..SIAP SUDAH |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan